„The one” este persoana cu care poți să construiești un castel

//„The one” este persoana cu care poți să construiești un castel

„The one” este persoana cu care poți să construiești un castel

Se spune că atunci când sexul e bun, acesta cântărește 20% în relație, iar când nu este bun, 80%.

Consider că același efect îl au și relațiile asupra vieții noastre.

Când ai o relație în care te simți fericit și plin de entuziasm, aceasta reprezintă o parte din fericirea ta, per total.

Dar când ești singur și probabil nefericit, viața ta amoroasă se răsfrânge în toate celelalte aspecte ale vieții.

 

De aceea este important ca și această parte, a relației de cuplu, să fie una extraordinară, ca toate celelalte la care am lucrat împreună pana acum.

Pentru că niciun sentiment nu este mai frumos în viață decât iubirea, dar și pentru că, odată ce ai acest aspect sub control, va avea un impact pozitiv major asupra calității vieții tale.

 

Și cel mai probabil citești acum acest articol pentru că asta îți dorești și tu.

 

Dar dacă tu consideri că viața care te împlinește este una trăită în plăceri hedonistice, evitând ideea responsabilității unei relații cu angajament, atunci acest articol s-ar putea să nu fie pentru tine. Ar fi bine, totuși, să îl citești. Cine știe? Poate îți va crea o nouă perspectivă. 🙂

 

Te mai întreb din nou: cât de importantă este viața amoroasă pentru tine?

 

E ok, mie-mi poți spune. 🙂

 

Am senzația că deși este un aspect atât de important, nu i se oferă resursa de timp și energie pe care o merită.

Pentru că pare zona cel mai ușor de ignorat, dar în același timp este zona care ne face să ne simțim cel mai plini de viată.

 

Nimic nu ne conectează cu frumusețea vieții mai bine decât o face iubirea…

 

Cu toate acestea, observ că din ce în ce mai multe persoane renunță ușor-ușor la ideea unei relații cu angajament. Într-o anumită măsură, fondul cultural a dus la aceasta și a făcut situația să fie la un nivel fără precedent din punct de vedere al angajamentului.

 

Foarte multe persoane au pe telefon o varietate nesfârșită de noutate, prin aplicațiile de dating și social media. Ceea ce duce la dorința continuă de a găsi pe cineva mai bun, iar faptul că mereu e cineva disponibil face să fie foarte dificil pentru cineva să se decidă la o singură persoană.

 

Acest fenomen nou a schimbat cursul normal pe care îl aveau relațiile în trecut. Cu ani în urmă, o întâlnire decurgea diferit: după întâlnirea cu o femeie, bărbatul se gândea la ea, o suna, voia să o audă din nou, cel mai probabil se întâlneau din nou patru-cinci zile mai târziu.

În acest interval, el avea timp să se gândească la ea, numai la ea :), folosindu-și doar imaginația, să fantasmeze în legătură cu următoarea dată când o va vedea și astfel imaginea ei putea deveni din ce în ce mai incitantă în mintea lui.

În jurul poveștii celor doi, se crea romantism și suspans, iar el savura și trăia fiecare etapă ca și cum ar fi fost un pas câștigat spre ea.

 

În prezent, trăim într-o societate în care, după ce el iese la o întâlnire, se trezește a doua zi și chiar dacă întâlnirea a fost o reușită, logat fiind încă la aplicația de dating, primește notificare: „You have 6 new matches”, deci el este compatibil cu alte șase femei.

 

Și cu falsa impresie că au de ales după bunul-plac, dintr-o mare varietate, mindset-ul oamenilor se schimbă. Deși calitatea match-urilor nu este cea mai bună, chiar dacă fotografiile sunt modificate și persoana din poză nu are mereu legătură cu persoana din realitate, chiar dacă asta implică multă superficialitate, iluzia puterii și varietății de alegere, afectează modul de a gândi și de a acționa.

 

Pentru că pe lângă ideea că poți avea a multitudine de variante sau cel puțin iluzia ei, mai este și ideea de noutate, care pur și simplu ne îngreunează capacitatea de a ne concentra pe un singur lucru, în cazul relațiilor, pe o singura persoană.

Ca și la serviciu, când nu te poți focusa pe un singur task o dată, pentru că ești în continuu distras, și în relații a devenit din ce în ce mai greu să-ți îndrepți atenția către o singură persoană, mai ales că o relație, ca să fie minunată, cere efort și investiție.

O relație adevărată nu se găsește pur și simplu, ci se clădește pas cu pas.

 

Și cum reușești în acest context cultural să găsești pe cineva care să-și dorească o relație cu angajament?

 

Să găsești pe cineva cu care să „ai o conexiune”, care arată bine la o petrecere vineri seara, înseamnă ceva, dar nu prea mult, deoarece conexiune poți avea cu mai multe persoane.

Este o condiție de început, dar acest lucru nu face persoana să fie „the one”.

 

Poți, de asemenea, să ai și chimie cu cineva, lucru la fel de important, dar încă nu suficient. Pentru că, din nou, poți avea chimie cu o multitudine de persoane.

 

Am citit ideea următoare într-un material al lui Matthew Hussey și mi–a plăcut atât de mult încât vreau să o împărtășesc aici cu tine:

 

Matthew susține că „the one” este persoana cu care poți să construiești un castel.

 

Mmmm, ce înseamnă acest lucru? 🙂

 

Înseamnă că după ce ai găsit persoana cu care ai chimie, conexiune și valori comune, cu aceste resurse existente, găsești împreună o bucată de pământ care să fie baza pentru a construi un castel, unde castelul reprezintă relația.

Conexiunea, chimia și valorile comune sunt baza pentru a construirea castelului.

 

Dorința unei persoane de a vrea să investească timp și energie în acest castel, îl face să fie the one , nu doar simpla conexiune și chimie.

 

Prin urmare, cu chimie și conexiune, dar fără dorința de a investi, nu reușești să construiești o relație, deci nu ai nimic.

 

Așadar, ce este esențial să evaluam când întâlnim pe cineva?

 

Poate nu este cazul să te încânți doar pentru că ai chimie, că arată bine la un party vineri seara, că dialogul pe messenger e mișto, că se îmbracă bine și îți trimite linkuri drăguțe, ceea ce mai este numit și consumerism romantic.

 

Întreabă-te cât este dispus să investească? Și de acolo îți dai seama cât de valoroasă este sau nu relația voastră.

 

Deci investiția pe care o face partenerul trebuie apreciată, nu doar calitatea sexului sau a conversațiilor.

 

Dorința de a investi este importantă și cu cât construiți mai mult la castelul vostru, cu atât veți descoperi frumusețea lui.

 

Se vor vedea urmele create de unele perioade mai proaste, în urma unor provocări și dificultăți prin care trece orice relație și care o fac mai solidă. Se vor vedea zidurile care s-au fortificat ca să poate face față presiunilor din exterior.

Iar voi ați reușit să treceți peste toate acestea, pentru că aveți un castel împreună. Castel care este creat doar de voi, care este mai puternic decât orice și care vă face să fiți o forță. Castelul vostru este unic.

 

Consider că este important să construiești împreună și să înțelegi că atunci când întâlnești dificultăți este esențial să nu abandonezi sau să alegi să te duci în alta parte, ci să continui să te implici și să rezolvi situația.

 

Din păcate, în prezent, în multe relații există suficient de multă implicare, doar cât să nu se resimtă singurătatea și suficient de puțină, încât să nu se renunțe la libertate.

 

Este ca și cum ai gusta toata ziua câte ceva, dar nu ajungi niciodată să mănânci o porție întreaga de mâncare, te bucuri doar de câțiva dumicați luați în grabă, bucățele dintr-o relație..

 

Este ca și cum accepți mostra gratuită de cremă de la magazin, o folosești, îți place, dar nu ești dispus să cumperi produsul și să plătești toată valoarea lui.

 

Relațiile în ziua de astăzi sunt bazate pe conversație și negociere, libertate maximă, sute de persoane la un click distanță, multe opțiuni – doar că toate acestea vin la pachet cu foarte multă incertitudine și acumulare de neîncredere în sine.

Ca să cauți să te validezi, ca individ, prin sex, asta înseamnă imaturitate și neîncredere.

Relații fără însemnătate, fără profunzime, lipsite de sens.

 

O relație cu persoana potrivită însă, te poate ajuta să te dezvolți, să fiți o echipă, cea mai bună echipă.

Iar dacă până acum ai reușit să faci totul singur, imaginează-ți cât de multe poți reuși cu persoana potrivită pentru tine, lângă tine?

 

Partenerul tău, cu care știi că orice s-ar întâmpla și că oricât de stresant este serviciul tău, când ajungi acasă găsești confortul emoțional în care poți să împărtășești, despre care știi că este de partea ta și împreună formați cea mai solidă echipă împotriva a tot ceea ce ar putea veni din exterior.

 

La polul opus găsim imaginea: weekend nebun, distracție la maxim, băutură, muzică și sex, extaz și senzația că ești on top of the world și că mai bine de atât nu se poate. Dar când petrecerea e gata și te întorci în casa ta goală, cum te simți?

 

Și când nu e nimeni să te îmbrățișeze și cu care să împărtășești?

Nimeni care să fie acolo pentru tine? Pentru care să fii pe primul loc? Cineva lângă care să simți că aparții?

 

Deci unde ne-am dus cu relațiile? Le lăsăm să se degradeze și mai rău? Sau începem să construim?

 

Îți vei căuta pe cineva cu care doar „ai chimie și conexiune” sau pe cineva cu care să construiești?

 

Să construiești o relație unică cu atracție profundă, să creați o relație care nu poate fi înlocuită cu ușurință, să aveți standarde pe care sa le mențineți elegant și într-o manieră care sa va țină atrași unul de altul. Deci o relație cât se poate de bună, o relație magică, o relație care să dureze, să se simtă fresh, pasională și frumoasă.

O relație în care amândoi continuați să creșteți și să investiți în celălalt, în fiecare zi, fără să conteze de cât de mult timp sunteți împreună.

O relație matură, bazată pe respect, lângă un partener matur și suficient de evoluat emoțional, care să fie capabil de o relație.

 

O relație cu o persoană cu care împărtășești valori comune, cu care să călătorești, cu care să vă croiți împreună viața după bunul-plac, o persoană care să aibă resurse să ofere o bună educație copiilor voștri, cu care să împărtășești aspirații, neliniști, griji, dorințe.

Și când le împărtășești să simiți că partenerul te ascultă, că e acolo 100% pentru tine, că îi pasă și că vrea să te ajute în cazul în care ai nevoie de ajutorul lui.

 

Că îi pasă cine ești, cum ești și ce se petrece în interiorul tău.

 

Cu partenerul experimentezi: perfecțiune, sens, conexiune și împlinire.

 

O persoană cu care să râzi, cu care să plângi și care să te țină de mână când te simți vulnerabil, când îți este greu.

Și mai ales lângă care să dormi noaptea :), deoarece studiile arată că dacă dormi lângă persona pe care o iubești, vei adormi mai repede, stresul și anxietatea se diminuează și tot acest lucru te ajută să trăiești mai mult.

 

Credința mea este că frica nu este de a intra într-o relație, frica este de a intra într-o relație cu persoana nepotrivită.

 

Tu ce alegi? Fast-food sau cuisine?

Îți păstrezi aplicațiile de dating de pe telefon?

Sau ești pregătit să construiești un castel?

By | 2019-06-08T11:30:14+03:00 June 8th, 2019|Articole|0 Comments

About the Author:

Avatar

Leave A Comment

Abonează-te la Newsletter

Ești pregătit să începi procesul de transformare? Abonează-te la Newsletter-ul meu și vei primi resurse relevante pentru tine.

Te-ai abonat cu succes! Îți mulțumesc pentru încredere!