Detox Your Body! Sau de ce nu este vina ta pentru că mănânci mult

//Detox Your Body! Sau de ce nu este vina ta pentru că mănânci mult

Detox Your Body! Sau de ce nu este vina ta pentru că mănânci mult

 

 

Teoriile despre cum ar trebui să mâncăm, cât și când, despre ce fel de antrenamente să facem, ce să bem, etc sunt nenumărate.

După ani de studiu si sute de ore de coaching, vreau să vă împărtășesc viziunea mea despre alimentație.

Pornesc de la ideea că 95% din greutatea corpului tău are legătură cu ce mănânci.

Cred că și daca m-aș opri din scris și aș încheia articolul acum, doar aceasta simplă informație este foarte folositoare și revelatoare.

Totuși, voi continua. 🙂

 

Din păcate, ideea multor persoane despre ceea ce este bine să mănânce este dictată de media, care manipulează ideea noastră despre ce ar putea fi o dietă. S-a înțeles astfel că de Paște se mănâncă iepurași de ciocolată, după masă se mănâncă ceva dulce, se bea cafea in fiecare dimineață, sanvișurile sa fac cu margarină, etc.

 

Zahărul este prima capcană, cea mai la îndemână și cea mai periculoasă.

Zahărul se adaugă în alimente pentru un motiv esențial: ca să-ți stimuleze apetitul și să te facă să-ți dorești mai mult, prin urmare vei cumpăra mai mult. În felul acesta poftele cresc până ating un nivel de dependență.

Având în vedere că industria alimentară este o industrie de miliarde de euro, este normal ca să adopte o strategie de acest gen.

Daca într-o zi vrei să-ți gătești paste cu sos, cumperi „ nevinovatul ” sos de roșii de la supermarket și îl folosești pentru prânzul tău, neștiind, poate, că acel borcan are adăugat aproximativ două linguri de zahăr, pe care, îmi place mie să cred că tu nu le-ai fi adăugat in mod normal în mâncarea ta.

Prin urmare, iți sugerez să verifici mereu ingredientele când cumperi un produs și te rog sa ții cont că zaharul are aproximativ 16 denumiri posibile în lista de ingrediente: zahăr, sirop, sirop de zahăr, sirop de glucoză, caramel, etc.

Consider foarte util să menționez faptul că ingredientele sunt specificate pe produse în ordinea cantității. Prin urmare dacă zahărul apare în prima jumătate a listei  de ingrediente, pune produsul la loc pe raft. Dacă este menționat ultimul, atunci ești in siguranța. 🙂

Partea și mai tristă este că exista anumite branduri de cereale pentru copii, care au 45% zahăr, iar aceste branduri plătesc ca cereale să fie  strategic așezate pe rafturi la nivelul la care copii au acces.

Statistici:

– un american consumă, în medie, 70kg de zahăr pe an, acest lucru înseamnă aproximativ 1,5kg pe săptămâna. Da, știu, și eu am rămas surprinsă.

– obezitatea produce de 7 ori mai multe decese decât fumatul.

 

Chimicalele, a doua mare problemă.

Chimicalele sunt adăugate pentru:

  • Accentuarea gustului alimentelor
  • Un termen de valabilitate mai mare
  • A face alimentele să arate mai bine

 

Exista si producători care nu folosesc chimicale, dar aceștia sunt foarte puțini. Majoritatea, interesați doar de propria profitabilitate, nu au interes să livreze mâncare de calitate deoarece aceasta este hrănitoare, tine mai mult de foame și nu-ti dă senzația că vrei sa mănânci curând, prin urmare lumea ar cumpăra mult mai puțină și profitul ar fi automat mai mic.

Chimicalele nu au nici o valoare nutritiva, pot avea orice gust si miros este nevoie și apar adesea la ingrediente cu denumirea de: aromă sau aroma naturală. 🙂

 

Alimentele de sezon. De sute de ani trăim sub ciclicitatea anotimpurilor, a căror succesiune nu o putem controla, astfel anumite alimente devin disponibile, apoi dispar apărând altele, etc. Fiecare anotimp trimite câte un mesaj către corpul uman.

Ideea populară că fiecare masă trebuie să conțină o proporție anume din fiecare grupă alimentară vine în conflict cu ciclicitatea anotimpurilor. În funcție de anotimp și vreme activitățile pe care le ai într-o anumită perioada a anului diferă, prin urmare ar trebui să difere si proporția grupelor alimentare. Într-un anotimp corpul poate avea nevoie mai mare de proteină și în altul de fructe pentru a se hidrata.

Exemplu: pepenele se consumă vara pentru o perioada de aproximativ trei luni, apoi deloc. Așadar strugurii care, la noi în țară apar toamna nu au nici un sens pe masa de Crăciun.

 

Caloriile. Ceea ce mănânci nu are nici o legătură cu caloriile.

Daca mănânci mâncare sănătoasă și potrivita, slăbești fără a ține dietă. Da, m-ai auzit bine!

Vei pierde grăsime, nu direct cum s-ar întâmpla prin dietă, dar indirect, prin echilibrarea organismului o dată ce începi să consumi alimente sănătoase și pline de valoare nutritivă.

Este foarte posibil chiar să ajungi într-un punct în care simți că mănânci prea mult, dar să continui să pierzi din kilograme, acest lucru înseamnă că mănânci mâncarea potrivită, plină de valoare nutritivă.

Pare surprinzător, deoarece mitul caloriilor este abordat de multe persoane, care au înțeles ca „ matematica ” caloriilor este esențiala în procesul de slăbire.

Caloriile sunt într-adevăr o unitate de masură, dar fizic ele nici macăr nu exista, sunt doar cifre la care te poti oarecum raporta.

Vitaminele de exemplu, chiar exista, iar daca ai avut vreodată curiozitatea să verifici Google, știi deja că arată fantastic.

De aceea am considerat întotdeauna curele de slăbire o idee foarte neinspirată.

De ce?

 

Explic imediat . 🙂

 

Ca să treci peste noapte, dupa o vizită la un specialist, de la a mânca dezordonat la un stil „ super corect ” este fizic și mental aproape imposibil de realizat.

Probabil intrebarea „ de ce? ” lovește iar. 🙂

Dacă ai ajuns în punctul în care ai kilograme în plus, cel mai probabil ai mâncat cantitate mare de mâncare cu valoare nutritivă mica și multe chimicale adăugate, mancare reziduală, cum o mai numesc eu.

Iar un organism care a trăit în acest fel luni de zile, poate ani sau poate chiar toată viața, să treaca la o dietă cu deficit de calorii este lucrul de care are cea mai putină nevoie.

Sau cum bine a concluzioat un bun prieten ideea mea: nu treci de la shaorma direct la salată. 🙂

Pentru că acel organism a fost „ chinuit ” de un trai nesănătos, iar acum în loc să-l „ repari ” cu alimente pline de valoare nutritivă, continui să-l privezi prin diete.

Si după ce corpul resimțea deja anumite lipsuri primește acum dieta ca pe un mare discomfort.

Capcana este că, inițial, menținut de entuziasmul și ambiția de la început va începe să arate, ceea ce unii numesc „ rezultate imediate ” aud adesea: „ a slabit 7kg într-o luna ”. Este excelent dacă acest lucru functionează pentru unele persoane, dar pentru majoritatea nu functionează.

Pe termen lung acesta nu este un câștig, ci dimpotrivă, având în vedere ca maxim 4kg este o medie pe care un individ este indicat să o piardă pe lună, pentru ca organele interne, pielea si mintea să aibă timp să se adapteze la noul stadiu.

In perioada în care tu privezi corpul de anumite alimente, mintea înregistreaza acest lucru, iar la un moment dat entuziasmul si ambiția de la început se termină precum bateria de la telefon, iar când ai ajuns în acest punct critic, risti să cazi în cealaltă extremă mâncând tot ce nu ai avut voie să manaci la dietă și tot ce corpul tău a ințeles că „ nu are voie ”.

 

După ce renunți la mâncarea reziduală, nu va mai fi în sarcina ta să fii ambițios, să te abții de la mancare, alegerea mâncării sănătoase se va întampla natural.

Dupa ce duci corpul în punctul în care funcționează sănatos, nu vei mai avea pofte si nu îți va mai fi foame așa de des ca înainte.

Pentru că nu este vina ta că mananci mult, alimentele te fac să mananci și mai mult.

Succes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

By | 2019-05-10T12:22:48+03:00 May 9th, 2019|Articole|1 Comment

About the Author:

Avatar

One Comment

  1. Avatar
    Tatiana 15/05/2019 at 10:15 pm - Reply

    “Foarte” adevarat ce spui.
    Cred ca nu exista pe piata alimente sanatoase. Trebuie sa le cumparam pe cele cat mai putin nesanatoase.

Leave A Comment

Abonează-te la Newsletter

Ești pregătit să începi procesul de transformare? Abonează-te la Newsletter-ul meu și vei primi resurse relevante pentru tine.

Te-ai abonat cu succes! Îți mulțumesc pentru încredere!