Outer Order Inner Calm, autor: Gretchen Rubin

//Outer Order Inner Calm, autor: Gretchen Rubin

Outer Order Inner Calm, autor: Gretchen Rubin

 

 

 

 

 

Când ai făcut inventarul obiectelor tale și ai control asupra lor, iți rămâne timp sa te concentrezi pe celelalte aspecte ale vieții tale.

 

Majoritatea dintre noi depunem eforturi să păstram un mediu de lucru si de locuit ordonat.

 

Te poți întreba: totuși, ce e rău în a avea si puțină dezordine?

 

Din păcate, realitatea este că ordinea spațiului tău exterior are un impact mai mare asupra liniștii tale interioare decât iți imaginezi. Mai precis, biroul tău dezordonat are impact direct asupra concentrării tale.

 

Când ai făcut inventarul obiectelor și ai control asupra lor, iți rămâne timp sa te concentrezi pe celelalte aspecte ale vieții tale.

De exemplu, un prieten al autorului, a realizat după ce și-a făcut curat in frigider ca și-ar putea schimba cariera.

Care este legătura dintre un frigider si carieră? Se reduce tot la ideea de noi perspective, de noi posibilități, de proaspăt, de nou.

 

Când hainele murdare se adună în coșul cu rufe, sau știm că mâncarea din frigider începe să expire, suntem cuprinși de un sentiment de stagnare, care poate nu se simte neapărat la nivel conștient si astfel rămânem prinși într-o stare de spirit stagnantă.

 

Daaar, după ce ne eliberăm de toată acea încărcătura inutilă, senzația de stagnare este înlocuita de un sentiment de reînnoire si începi sa te gândești din nou la viitor. J

 

Autoarea dă următorul exemplu: o dată ce ai ales să renunți la vechile jucării cu care se jucau copii tăi când erau mici, vei putea reflecta la cum este familia ta acum, nu cum era acum câțiva ani.

 

Nu mai căuta scuze si ia decizii logice despre ce sa păstrezi si de ce anume să te debarasezi

 

Câteodată e greu să alegi intre ce să păstrezi si ce să dai la o parte. În acest proces de triere este bine însă să dăm atenție scuzelor pe care le invocam când nu vrem sa renunțam la un obiect:

– vom spune despre haine că sunt bune pentru a le purta prin casă,

– despre alte obiecte vom spune că le putem repara,

– sau că mi-au fost dăruite si nu este frumos sa le aruncăm

 

Pentru situații ca acestea, asigură-te că atunci când începi procesul de eliminare ești odihnit, ai timp si mai ales.. ca nu îți este foame J

De asemenea, poți ruga si un prieten să vină, să te ajute.

 

Nu amâna procesul de eliminare, pentru că devine din ce in ce mai dificil cu trecerea vremii

 

Când iți organizezi obiectele prin casă, fă-o cu grijă: ceva la care nu poți ajunge cu ușurință, cu siguranță nu va fi folosit. Aranjează-le in așa fel încât să fie ușor de accesat. Dacă nu ai loc si vrei sa-l pui pe raftul de sus, în spate, mai bine îl arunci, pentru că nu par să fie șanse să-l folosești curând. J

 

Auto-cunoașterea este folositoare in procesul de organizare

 

O întrebare esențială pe care ai putea sa ți-o pui este: ce urmăresc să obțin prin eliberarea unui anumit spațiu? După ce înțelegi de ce anume vrei sa faci asta, vei folosi timpul mai eficient si vei ști când iți vei atinge obiectivul propus.

De exemplu dacă vrei să începi să-ți eliberezi garajul pentru motivul că iarna nu vrei să te mai chinui să deszăpezești mașina in fiecare dimineață, planul este clar si dorința de finalizare mai mare. O dată eliberat garajul vei fi satisfăcut de reușită si de faptul că ai câștigat timpul pe care l-ai fi irosit să deszăpezești mașina.

 

O altă capcană a dezordinii este alegerea pe care o facem când ne simțim obosiți. Mulți oameni au tendința să se „răsfețe” cu o seară relaxantă în loc să facă ordine in casă.

 

Acest lucru funcționează exact ca atunci când ne „răsfățăm” cu ceva dulce când suntem deprimați. Pe termen lung acest lucru ne poate face să ne simțim chiar mai deprimați si copleșiți de dezordinea scapătă de sub control.

 

Adoptă obiceiuri simple, eficiente care să te ajute să menții casa curată si ordonată

 

E nevoie de câteva obiceiuri simple ca să-ți menții ordinea în casă si automat pacea interioară . Partea bună este, că după o vreme obiceiurile devin automatisme, în concluzie vei menține ordinea in mod automat și natural.

 

De exemplu când ieși de la duș, ia și blugii cu tine, nu-i lăsa la baie. Nu e nevoie să-i pui neapărat la locul lor, dar măcar du-i mai aproape de șifonier, pe patul din dormitor. Dacă vei începe să faci acest lucru de fiecare data când pleci dintr-o cameră, vei vedea că toate obiectele își vor găsi drumul spre locul care îi este destinat.

 

Si mai ales: nu intra într-un magazin dacă nu ai ceva clar stabilit in minte pe care să-l cumperi, ceva de care chiar ai nevoie. Așa ca nu petrece prea mult timp in magazine, si nu accepta nici măcar mostre, ideea de testare te duce mai aproape de dorința de a cumpăra.

 

Toate ideile de mai sus pot fi provocatoare si considerate dificile, dar te vor lăsa in schimb cu mai multe resurse de timp, atenție si energie, pe care le poți folosi in interacțiunea cu cei dragi, pentru hobbyurile tale si orice altceva ce contează cu adevărat pentru tine.

 

 

 

By | 2019-04-23T21:13:28+03:00 April 23rd, 2019|Poli-cartea|0 Comments

About the Author:

Avatar

Leave A Comment

Abonează-te la Newsletter

Ești pregătit să începi procesul de transformare? Abonează-te la Newsletter-ul meu și vei primi resurse relevante pentru tine.

Te-ai abonat cu succes! Îți mulțumesc pentru încredere!